Blog

Embriyo Tutunması (İmplantasyon) 2: Embriyoya Ait Problemler

Endometriyal boşluğa erişen bir embriyonun tutunamaması veya implantasyondan sonra kaybedilmesi çoğunlukla (%80) embriyo yetersizliği adı verilen bir durumdan yani gerçek bir hamileliğin oluşmasını engelleyen bir anomalinin varlığından kaynaklanır.

Hidrosalpinks ve Tüplerin Alınması

Yapılan çalışmalar tüplerin uçlarının tıkalı ve içlerinin sıvı dolu olduğu durumlarda (hidrosalpinks) tüp bebek uygulamalarının başarısız olduğunu göstermekte. Hidrosalpinkste tüplerin alınmasının tüp bebekte başarı şansını artırdığı gösterilmiştir.

Anne Karnında Tarama Testleri

Son yıllardaki bilimsel gelişim ve beraberinde gelen teknik gelişmeler, bebek hakkında henüz anne karnındayken ayrıntılı bilgi edinmeyi, gerektiğinde de rahim içinde tedaviyi mümkün kılmıştır.

Hamilelikte Kızamıkçık Enfeksiyonu

Kızamıkçık virüsü damlacık enfeksiyonu ya da direkt temas yoluyla bulaşır. Aşı uygulamalarından önce 6-9 yılda bir salgınlara neden olan bir hastalık iken, aşının ulusal sağlık programlarına girmesiyle görülme sıklığı % 99 oranında azalmıştır.

Kadınlarda Yumurtalık Rezervi ve Önemi

Yumurtalık rezervi yumurtalıklarda follikülogenez (yumurta gelişimi) ve steroid hormon üretimi fonksiyonunu yerine getirecek folliküllerin sayı, kalite ve yeterliliğini tanımlar.

İlaçlı Rahim Filmi (HSG) nedir?

Histerosalpingografi (HSG), diğer adıyla ilaçlı rahim filmi, tüplerin ve rahim içinin kontrast madde verilerek radyografik yöntemlerle incelenmesi için kullanılan bir tanı yöntemidir.

Endometrioma

Çikolata kisti endometriosis hastalığının yumurtalıklarda oluşturduğu kistik yapıya verilen isimdir. Endometriosis kadınlarda özellikle 35 yaşından sonra ortaya çıkan, ağrı, yumurtalık kistleri ve gebe kalamamayla birlikte giden bir hastalıktır.

Önceki Sayfa Sonraki Sayfa